Zelfvertrouwen vergroten

In deze blog krijg je diverse tips om je eigen zelfvertrouwen te vergroten. Er zijn diverse misverstanden over dit onderwerp. De allerbelangrijkste is dat zelfvertrouwen niet aan te leren is. Veel mensen denken dat je hiermee wordt geboren. Dit is niet waar. Iedereen kan zijn zelfvertrouwen vergroten.

Tips om het zelfvertrouwen te vergroten

Het eerste wat je kan doen om je zelfvertrouwen te vergroten is te leren over je eigen kernwaarden. Elk mens heeft een serie van kernwaarden. Dit zijn je persoonlijke principes over wat je allemaal belangrijk vindt en wat niet. Als jouw kernwaarde bijvoorbeeld controle is. dan hou je van dingen die jij zelf in de hand hebt. Je kiest vaak voor de veilige routes.

Jouw leven organiseer je in de meeste gevallen om je eigen waarden. Deze gebruik je:

  • Op het werk
  • In relaties
  • Bij het stellen van doelen stellen
  • In je Sociale vaardigheden

Als je leven niet voldoet aan de eigen waarden, of als je deze niet herkent. Kan dat onnatuurlijk voelen. Daarom is het belangrijk om je leven in te richten rond je eigen waarden. Als je jouw keuzes daarop baseert, zal je jouw zelfvertrouwen echt vergroten.

Zelfvertrouwen vergroten

Verander je context om je zelfvertrouwen te vergroten

Zelfvertrouwen vergroten gaat hand in hand met je context en activiteiten. Zoals Einstein al zei. Als je een vis beoordeelt op zijn vermogen om te vliegen, zal hij zich zijn hele leven dom voelen. Dit doen we toch vaak met ons zelf. We zetten ons zelf in een situatie waarvan we denken dat het zo hoort of dat de verwachtingen zo zijn. Dit doen we zelfs als we ons daar niet prettig bij voelen.

Vervolgens denk je dan, dit ligt aan mij. Terwijl dit bijna nooit waar is. Het is vaak dat je in een omgeving bent die gewoon niet bij jou past. Andere waarden en normen. Wordt jij daar nou echt gelukkig van? Vraag jezelf dit eens af. Omring jezelf eens met mensen waar je energie van krijgt, dan zal je zelfvertrouwen vergroten. Zoals de Vis van Einstein die met andere vissen omgaat, in plaats van met vogels.

Mijn Zelfvertrouwen vergroten door op zoek te gaan naar betekenis.

Zelfvertrouwen vergroten gaat hand in hand met niet teveel bezig zijn met jezelf. Ga op zoek naar betekenis in plaats van geluk. Hoe kan jij nou het verschil maken voor een ander? Stel dit eens vast voor jezelf. Hier zal je uiteindelijk veel gelukkiger van worden. Het zal je zelfvertrouwen ontzettend vergroten als je ziet dat je verschil kan maken in andermans leven.

Positieve verhalen gaan hand in hand met zelfvertrouwen vergroten

Mensen houden ervan om verhalen te vertellen. Ook aan ons eigen vertellen we dagelijks verhalen. Jammer dat dit niet altijd positieve verhalen zijn. Vaak zijn het verhalen waar het zelfvertrouwen door gaat afnemen. ‘Ik ben een oen’, ‘waarom gebeurd mij dit?’’. ‘Kan ik dan echt niks’’. Je snapt dat dit soort dingen niet bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen.

Vertel jezelf eens een ander verhaal om je zelfvertrouwen te vergroten. Stel dat je elke dag tegen jezelf zegt, ‘Ik houd van mezelf en ik accepteer mezelf’. Kijk eens wat er gebeurd. Houd bij in een boek wat er allemaal goed gaat op een dag. Waar je precies trots op bent. Lees dit zo nu en dan hardop. Dit helpt echt met het vergroten van je zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen vergroten voor volwassenen

Hoe zelfvertrouwen vergroten voor volwassenen? – just do it

Dit vinden wij het belangrijkste advies om rekening mee te houden als je jouw zelfvertrouwen wil vergroten. Doe het gewoon. Ga er niet op wachten tot je voldoende zelfvertrouwen hebt voor je gaat beginnen. Dan is er een kans dat je nooit gaat beginnen. Het doet er echt niet toe of je zelf denkt dat je het kan. Gewoon beginnen en dan verder kijken.

Het beste om meer zelfvertrouwen te krijgen is door simpelweg te genieten van wat er nu is en te werken aan resultaten die je graag wil. Als je als voorwaarde zelfvertrouwen wil toepassen (Ik vraag haar mee uit als ik het durf) gaat het nooit gebeuren. Zo blijf je ook voor jezelf falen. Zie zelfvertrouwen als iets irrelevants. Zie het als. Het maakt me niks uit of ik zelfvertrouwen heb, ik doe het gewoon. Want echte moed is kunnen toegeven aan angsten, en het vervolgens toch doen. De trots die je vervolgens zal voelen zal leiden tot het vergroten van je zelfvertrouwen. Dit is de beste manier om het te vergroten en daarin echt stappen te zetten.

Direct aan de slag met activiteiten om jouw zelfvertrouwen te vergroten.

Ben je ready voor de toekomst die eraan komt? Probeer dan eens een cursus om je zelfvertrouwen te vergroten.

Praktijk (oefeningen) en theorie voor volwassenen

Wij hebben zelf goede ervaringen met de cursus blijvend zelfvertrouwen. Dit is een e-cursus van 12 weken voor volwassenen die al duizenden mensen heeft geholpen aan een beter leven.  Door middel van oefeningen en opdrachten worden theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld. Hierbij een speciale kortingslink voor de cursus.

Als laatste willen we je nog 1 ding meegeven. Je kan echt jouw zelfvertrouwen vergroten. Als je dit echt wil en hiervoor echt actie wil ondernemen, is dit mogelijk.

Cursus zelfvertrouwen

Meer info over de cursus zelfvertrouwen