Zelfvertrouwen uitstralen

Hoe kan je zelfvertrouwen uitstralen? Door wat eenvoudige tips toe te passen en jouw lichaamshouding aan te passen, zal het uitstralen van zelfvertrouwen veel makkelijker gaan. In dit blog lees je hoe je dit kunt bewerkstelligen. 

Zelfvertrouwen uitstralen in elke situatie

Zelfvertrouwen uitstralen is handig voor bijna elke situatie. Of je nu aan het werk bent of op date bent. De ene persoon straalt van nature meer zelfvertrouwen uit dan de andere persoon. Je hebt vaak maar 1 kans om een ‘goede’ eerste indruk achter te laten. Hoe jouw lichaamshouding op dat moment staat, reflecteert jouw gevoel en hoeveel zelfvertrouwen je uitstraalt.

Handen uit de zakken houden

Eerste tips om meer zelfvertrouwen uit te stralen is door je handen altijd uit je zakken te houden. Handen in de zakken straalt geen vertrouwen uit. Dit doe je veelal als jij je niet comfortabel voelt of als je nerveus bent. Zo gaan mensen je vervolgens ook beoordelen. Alternatief is om je handen in je zij te houden voor het uitstralen van meer zelfvertrouwen. 

Zelfvertrouwen uitstralen door oogcontact

Oogcontact is een van de belangrijkste middelen om zelfvertrouwen uit te stralen. Of je nu in gesprek bent of aan het wandelen bent. Dit straalt zekerheid uit. Daarnaast stel jij jezelf open voor contact. Kijk niet tijdens het lopen enkel naar je voeten. Maar overdrijf niet. Dan kan het als ongemakkelijk worden ervaren door de gesprekspartner. 

Rechtop staan

Volgende belangrijke tip met betrekking tot hoe meer zelfvertrouwen uit te stralen is rechtop staan met de schouders naar achteren. Dit is de manier die eigenlijk iedereen kent. Vanuit de opvoeding wordt je hier al vaak mee geconfronteerd door je ouders ‘Rechte houding, geen kromme rug, schouders naar achteren’. Van deze houding is ook bewezen dat het jezelf meer zelfvertrouwen geeft wat je daardoor gaat uitstralen. 

Zelfvertrouwen uitstralen

Zelfvertrouwen uitstralen en de handdruk 

Geef altijd een stevige handdruk, dit zal je zo direct meer zelfvertrouwen uitstralen. Een slappe hand ziet men als weinig zelfvertrouwen wat wordt uitgestraald. Geef dus altijd een hand die stevig is om een goede eerste indruk achter te laten. Maar ook hier geldt weer, overdrijf niet (geen handen kapot knijpen en geen pijn doen). 

Zelfverzorging

Zelfverzorging vorm een cruciaal onderdeel in het uitstralen van zelfvertrouwen:

  • Kleren zonder gaten
  • Geen stank (zweetlucht of slechte adem bijv)
  • Verzorgd haar
  • Voor de mannen geschoren 

Met een klein beetje aandacht en basishygiëne zal je al meer zelfvertrouwen uitstralen. 

Hoe zelfvertrouwen uitstralen – De lach

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel lachen worden gezien als ‘Positief’ & ‘Zelfverzekerd’. Het lijkt alsof mensen die lachen zich geen zorgen hoeven te maken om dingen. Dus algemeen advies > lach wat vaker. Hierdoor zal het uitstralen van zelfvertrouwen vanzelf gaan. 

De open houding

Met een open houding is het uitstralen van zelfvertrouwen gegarandeerd. Houd je armen naast je in plaats van over elkaar, zit rechtop. zet je voeten naar buiten in plaats van naar binnen, allerlei veranderingen in je lichaamshouding die je kan toepassen om meer zelfvertrouwen uit te stralen. 

Meer tips over het uitstralen van zelfvertrouwen?

Wil je meer tips over het uitstralen van zelfvertrouwen? Dan raden we zeker de cursus ‘Blijvend Zelfvertrouwen’ aan. In deze cursus van 12 weken volg je diverse lessen en krijg je diverse opdrachten om uiteindelijk meer zelfvertrouwen uit te gaan stralen. Voor vragen kan je altijd mailen naar info@cursuszelfvertrouwenvergroten.nl

Cursus zelfvertrouwen

Meer info over de cursus zelfvertrouwen