Zelfvertrouwen tips

In dit blog tientallen tips voor zelfvertrouwen

Een laag zelfbeeld is als door het leven rijden met je handrem aangetrokken. Dit is een uitspraak van Maxwell Maltz. Niemand wordt geboren met grenzeloos zelfvertrouwen. Dit lijkt misschien zo omdat je bijvoorbeeld als kind veel zelfvertrouwen had, dit komt omdat je toen niet dacht aan wat een ander van je denkt. Als iemand ongelooflijk veel zelfvertrouwen uitstraalt, komt dat omdat hij of zij er jaren aan heeft gewerkt. Zelfvertrouwen is iets dat je leert opbouwen, bijvoorbeeld aan de hand van tips, artikelen of een training, omdat het leven het kan laten leeglopen. Een online negatieve beoordeling, een verzoek om terugbetaling van een klant of een afwijzing door investeerders kan ons zelfvertrouwen doen afnemen.

Innerlijke criticus

Goedbedoelende maar soms onvriendelijke opmerkingen van degenen die het dichtst bij ons staan, kunnen ons ook hard raken in ons zelfvertrouwen. Bovendien hebben we te maken met onze innerlijke criticus die aan je twijfelt en die ons constant vertelt dat we niet goed genoeg zijn. Wanneer we worden gebombardeerd door zoveel elementen die ons zelfvertrouwen bedreigen, moeten we de leiding nemen om het voor onszelf op te bouwen. In dit artikel lees je tips over hoe je zelfvertrouwen kunt opbouwen en zo je levenskwaliteit te vergroten.

Zelfvertrouwen opbouwen, tips

De allereerste tip die ik je geef om je zelfvertrouwen te kunnen vergroten is het visualiseren van jezelf zoals je wilt zijn. Wat de geest kan bedenken en geloven dat hij kan bereiken zei Napoleon Hill. Visualisatie is de techniek om een ​​beeld van jezelf te zien waar je trots op bent, in je eigen geest. Als we worstelen met een laag zelfvertrouwen, hebben we een slechte perceptie van onszelf die vaak onnauwkeurig is. Oefen met het visualiseren van een fantastische versie van jezelf, het bereiken van je doelen. Zo vergroot je je zelfvertrouwen. Dit is een tip voor zelfvertrouwen om echt wat mee te doen!

Zelfvertrouwen tips – Zelfbeeld

Naast jezelf de beste versie van jezelf te visualiseren is er nog een tip om je vertrouwen te vergroten. We hebben de neiging ons te gedragen in overeenstemming met ons eigen zelfbeeld. De truc om blijvende veranderingen aan te brengen, is door te veranderen hoe je jezelf ziet. Affirmaties zijn positieve en opbeurende uitspraken die we tegen onszelf zeggen. Deze zijn normaal gesproken effectiever als ze hardop worden gezegd, zodat je jezelf kunt horen zeggen. We hebben de neiging om te geloven wat we onszelf constant vertellen.

Als je bijvoorbeeld je eigen fysieke uiterlijk haat, oefen dan om iets te zeggen dat je over jezelf waardeert of leuk vindt als je de volgende keer in de spiegel kijkt. Om ervoor te zorgen dat uw brein uw positieve uitspraken sneller accepteert, formuleert u uw bevestigingen als vragen als: “Waarom ben ik zo goed in het maken van deals?” in plaats van “Ik ben zo goed in het maken van deals”. Onze hersenen zijn gemaakt om sneller antwoorden op vragen te zoeken dan een aanname op te slaan. Dus wanneer je elke dag een aantal positieve vragen stelt aan jezelf, kan je je zelfvertrouwen opbouwen. Maak gebruik van deze tip voor zelfvertrouwen.

zelfvertrouwen tips

Zelfvertrouwen tips – Mentaliteit

De volgende tip voor meer zelfvertrouwen gaat over je verliezers mentaliteit. Te veel mensen zijn ontmoedigd over hun capaciteiten omdat ze zichzelf doelen stellen die te moeilijk te bereiken zijn. Begin door jezelf kleine doelen te stellen die je gemakkelijk kunt winnen. Als je eenmaal een stroom van successen hebt opgebouwd die je een goed gevoel over jezelf te geven, dan kun je doorgaan naar iets moeilijkere doelen. Zorg ervoor dat je ook een lijst bijhoudt van al je prestaties, zowel groot als klein, om jezelf te herinneren aan de tijden dat je het goed hebt gedaan.

Daarnaast kan het helpen om af en toe te kijken naar wat je allemaal al bereikt hebt. In plaats van me alleen te concentreren op “to-do” -lijsten, besteed ik graag tijd aan het nadenken over “did-it” -lijsten. Nadenken over de belangrijkste mijlpalen, projecten en doelen die je hebt bereikt, is een geweldige manier om het vertrouwen in je vaardigheden te vergroten.

Zelfvertrouwen tips – Anderen helpen

De volgende tip om meer zelfvertrouwen te krijgen is om anderen te helpen. Iemand anders helpen stelt ons vaak in staat onszelf te vergeten en dankbaar te zijn voor wat we hebben. Het voelt ook goed als je voor iemand anders het verschil kunt maken. In plaats van je te concentreren op je eigen zwakheden, geef je op als vrijwilliger om een ​​ander te begeleiden, te assisteren bij de sport van je kind of ouderen en kinderen les te geven, en je zult automatisch meer zelfvertrouwen krijgen doordat je je goed voelt over wat je doet. Tip voor eigen zelfvertrouwen is dus het helpen van anderen.

Zelfvertrouwen tips – Leefstijl

Als laatste tip om je zelfvertrouwen te vergroten wou ik het hebben over je gewoontes en leefstijl. Zelfvertrouwen hangt af van een combinatie van een goede lichamelijke gezondheid, emotionele gezondheid en sociale gezondheid. Het is moeilijk om je goed in je vel te voelen als je een hekel hebt aan je lichaam of constant weinig energie hebt. Maak tijd vrij om geweldige oefeningen, eet- en slaapgewoonten te ontwikkelen.

Kleed je daarnaast aan zoals jij je wilt voelen. Je hebt het gezegde gehoord dat ‘kleren de man maken’. Bouw je zelfvertrouwen op door de moeite te nemen om voor jezelf te zorgen, deze tip kan echt je dagelijks leven veranderen.

Meer zelfvertrouwen tips?

Mocht je meer informatie willen krijgen over meer zelfvertrouwen opbouwen / tips en een zelfverzekerde uitstraling? Bekijk dan eens de cursus over zelfvertrouwen door op deze link te klikken.

Cursus zelfvertrouwen

Meer info over de cursus zelfvertrouwen