Zelfvertrouwen boost

Wil jij je zelfvertrouwen een boost geven? Er zijn een aantal eenvoudige trucjes die direct toepasbaar zijn om zo de gewenste boost te krijgen. Zowel voor mannen als vrouwen, de trucs zijn voor iedereen toepasbaar. 

Zelfvertrouwen boost 1 – Jouw houding

Eerste tip om je zelfvertrouwen een boost te geven is een rechte houding aan te nemen. Rechtop zitten en rechtop lopen. Dit zorgt gelijk voor meer zekerheid. 

Knik wat vaker Ja. Zo geef je aan jezelf aan dat je het eens bent met dingen. Uit onderzoek is gebleken dat dit ook een boost aan jezelf geeft + zelfvertrouwen. Je zegt tegen jezelf, Ja hoor dit kan ik echt! 

Boost je zelfvertrouwen met een power pose. Denk aan je favoriete actieheld. Een rechte rug, schouders naar achteren, voeten stabiel en stevig op de grond. Blijf zo even staan. 

  • Maak eens wat vaker een grapje
  • Zoek oogcontact op 
  • Probeer veel te lachen 
  • Dit soort zaken helpen je om je beter in je vel te voelen Zelfvertrouwen boost

Zelfvertrouwen boost 2 – Verzorg jezelf goed

Tweede truc om je zelfvertrouwen een boost te geven heeft betrekking op zelfverzorging. Doe eens wat vaker een lekker luchtje op bijvoorbeeld. Trek leuke kleren aan. Was je haren, scheer jezelf. Dit zal je zelfbeeld echt verbeteren. 

Zelfvertrouwen boost 3 – De kracht het brein

Derde tip om je zelfvertrouwen een boost te geven is gebruik te maken van jouw brein. Vraag jezelf eens het volgende af:

  • Wat is nu het ergste wat er kan gebeuren?

Focus je niet op de negatieve uitkomsten maar op de positieve. 

  • Noem eens 5 zaken op waar je erg goed in bent. 

Je zal verbaasd zijn over wat je allemaal kan, maar wat je niet doorhebt. 

  • Welke 5 dingen heb jij de laatste tijd voor elkaar gekregen? Wat voor lastige zaken heb je toch succesvol beëindigd. Schrijf dit eens op. 

Andere tip om je zelfvertrouwen een boost te geven is het visualiseren van succes. Als je gaat nadenken over wat je het liefste zou willen, is het makkelijk om hierover te twijfelen. ‘Ik kan dit niet’. ‘ik ben hier te min voor’. Deze gedachten moet je direct weggooien. Doe je ogen dicht voor enkele minuten en visualiseer dat het wel lukt. Zo bereid jij je hersenen optimaal voor, voor wat er komen gaat.  Een betere voorbereiding is er niet. 

Zelfvertrouwen boost 3 – Waar voel jij je goed bij? 

De vierde tip om je zelfvertrouwen te boosten is om zaken waar jij je prettig bij voelt op te zoeken. Heb je bijvoorbeeld een favo nummer? Luister vaak naar deze muziek. Als je iets spannends moet doen en je luistert ervoor naar jouw favoriete nummers, zal dit je ten goede komen. 

Daarnaast is het goed om soms net even over de rand heen te gaan van waar jij je goed bij voelt. Neem zo nu en dan een risicootje. Elke dag kun je iets doen wat hier net buiten ligt. Zo ga jij je comfortabeler voelen bij het risico nemen. Hier leer je enorm veel van wat je zal helpen in je ontwikkeling. Daarnaast zijn het allemaal grote overwinningen op jezelf. Resultaat > een boost in zelfvertrouwen. 

Zelfvertrouwen boost  door oefeningen of cursus  

Tips en oefeningen zoals hierboven besproken, om je zelfvertrouwen een boost te geven, komen terug in de cursus blijvend zelfvertrouwen. Dit is een cursus van 12 weken die al duizenden mensen heeft geholpen aan het boosten van het zelfvertrouwen. 

In 12 weken krijg je diverse oefeningen / praktijkopdrachten, gecombineerd met theorie. Hierbij een link met korting voor deze cursus

Tot slot, het is echt mogelijk om je zelfvertrouwen een boost te geven. Als jij dit echt wil en hiervoor tijd wil vrijmaken en actie onderneemt, zal dit gebeuren. 

Cursus zelfvertrouwen

Meer info over de cursus zelfvertrouwen