Zelfvertrouwen krijgen

zelfvertrouwen krijgen? Ben je jouw onzekerheden zat. Ben je toe aan zelfvertrouwen, maar weet je niet hoe je dit kan krijgen? Leer er alles over in dit blog.

Zelfvertrouwen krijgen begint bij jezelf

Zelfvertrouwen krijgen begint bij jezelf. Niemand op de wereld wordt geboren met onzekerheid of angst. Jouw zelfvertrouwen, identiteit en overtuigingen zijn ontwikkeld door alles wat er tegen je gezegd is in jouw verleden. Dus elk woord van je vrienden, klasgenoten, familie, ouders en jezelf. Vanaf geboorte tot aan dit moment. Je kan hierin blijven doorgaan of ervoor kiezen om een positieve weg in te slaan en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Hoe zelfvertrouwen weer terug krijgen?

Je kan veel leren over het krijgen van zelfvertrouwen van mensen die in hun leven in een diep dal hebben gezeten, en dit vervolgens hebben overwonnen. Mensen die vaak in de schaduw of op de achtergrond hebben gestaan en een nieuwe keuze hebben gemaakt. Deze belangrijke keuze heeft de richting bepaald voor het verdere leven. Vaak zijn deze mensen daarna in een versnelling gekomen waar geluk, zakelijk succes en persoonlijke ontwikkeling uit voort gekomen zijn. Maar dit begon allemaal met het weer krijgen van zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen krijgen

Zelfvertrouwen krijgen door de wetenschap

Veel kan geleerd worden over zelfvertrouwen krijgen door te kijken naar de wetenschap. Met name de positieve psychologie. Er is de afgelopen jaren veel onderzoek geweest naar geluk en welzijn van mensen. De experts op dit gebied hebben inzicht geboden in wat jouw geluk bepaald. En hieruit is gebleken dat het hebben en krijgen van zelfvertrouwen hier een onwijs grote rol in speelt.

Zelfvertrouwen is onmisbaar

Zelfvertrouwen krijgen is onmisbaar. Hoe kunnen andere mensen je vertrouwen als je niet in jezelf gelooft? In alle onderdelen en facetten van het leven hebben we zelfvertrouwen nodig. Niet alleen op het werk, maar ook op school, in relaties, etc. Overal eigenlijk. Goed nieuws is dat je zelfvertrouwen kunt krijgen en trainen. Dit kan je verkrijgen door het volgen van online cursussen, het lezen van blogs op het internet en op deze site.

Zelfvertrouwen krijgen en gevoelens van mislukking

Zelfvertrouwen krijgen zal in veel gevallen een einde brengen aan faal angsten, depressies, burnout, stress, overspannenheid en onzekerheid. Mocht het niet eindigen zal het in ieder geval een fikse verbetering brengen in dit soort belangrijke gevoelens. Mensen met weinig zelfvertrouwen voelen zich nutteloos en minder dan anderen. Dit is doodzonde want het kan echt anders.

Zelfvertrouwen krijgen zal dat negatieve zelfbeeld omkeren in een gevoel alsof je de hele wereld aan kunt. Ook in de omgang zal je een veel fijner mens worden. Het direct zal je terugzien in de reacties van mensen in je directe omgeving. Je wordt meer gewaardeerd door je partner en familie, collega’s en wees niet verrast als je complimentjes gaat krijgen. Zelfvertrouwen erbij krijgen is een kwestie van investeren in jezelf. Dat is echt alles.

Het krijgen van zelfvertrouwen

Veel zelfvertrouwen krijgen door te Investeren in jezelf

Er zijn diverse manieren om weer veel zelfvertrouwen te krijgen. Er zijn diverse zelfhulpboeken en blogs op het internet boordevol tips, online cursussen, coachingsessies, in therapie gaan. Maar al deze methoden en hoeveel tips je ook krijgt, hoeveel je ook zal lezen en leren, ze hebben 1 ding gemeen. Je zal het zelf moeten doen. Alles begint bij jezelf. Dit hoeft niet heel moeilijk te zijn.

met 1 simpele handeling kan je al snel zelfvertrouwen krijgen. Herhaal dit elke dag nadat je wakker bent en voor de spiegel staat. Je zal snel resultaat gaan merken. Er is niks wat beter werkt dan het volgende tegen jezelf zeggen:

‘’Deze dag ga ik zijn wie ik ben. Ik ben goed genoeg. Ik heb vertrouwen in mezelf en ben dankbaar voor een nieuwe dag als de persoon die ik ben. Zoals ik ben is er niemand anders’’

Dit werkt niet voor iedereen even makkelijk. Als je echt in een depressie zit helpen enkele positieve zinnen per dag niet. Dit geldt ook voor een burnout of een hevige vorm van faalangst. Voor dit soort situaties zijn er weer andere hulpmiddelen en methoden die kunnen worden toegepast en ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen gaat krijgen. Je kan het altijd weer terug krijgen. Zelfs als je dit voor onmogelijk acht.

Zelfvertrouwen weg en weer terug krijgen, hoe?

Als je zelfvertrouwen weg is en je dit terug wil krijgen, is het nu tijd om aan de slag te gaan. Het is immers jouw leven en je verdient beter. Pak dus je verantwoording en zorg dat je levenskwaliteit verbeterd. Waar je ook bent, van school tot aan werk tot in relaties. Wij hebben zelf goede ervaringen met de Blijvend Zelfvertrouwen cursus.

Cursus Blijvend zelfvertrouwen krijgen

Deze cursus van 12 weken heeft al duizenden mensen aan een beter leven geholpen, ook ons. Hierbij een speciale kortingslink voor de cursus Zelfvertrouwen. En denk erom, zelfvertrouwen kun je krijgen, zolang je dit echt wil en daarvoor actie onderneemt.

Cursus zelfvertrouwen

Meer info over de cursus zelfvertrouwen