Zelfvertrouwen na vreemdgaan partner

In dit blog uitgebreide info over het zelfvertrouwen na het vreemdgaan van je partner: 

Als je dit leest, ben je waarschijnlijk ‘vers’ bedrogen, en ik weet dat het niet aanvoelt, maar je bent nu dezelfde geweldige persoon die je was voordat je achter de affaire kwam. En met extra zelfzorg ben je weer in goede vorm, net als ik. Wat werk aan je ego is zeker in orde, en met deze eenvoudige tips kijk je in de spiegel en glimlach je naar de geweldige persoon die deze pijnlijke hobbel in de weg heeft overwonnen als een kampioen. Zo krijg je weer zelfvertrouwen na het vreemdgaan van jouw partner.

Zelfvertrouwen na vreemdgaan partner – Je bent niet alleen!

Als je erachter komt dat je partner bedrogen is, kun je je afgewezen en geïsoleerd voelen, maar dat ben je zeker niet, en de statistieken laten zien dat je moeite hebt om iemand te vinden die niet bedrogen is. Daarnaast hebben veel mensen last van zelfvertrouwen problemen na het vreemdgaan van de partner Alleen al de wetenschap dat dit u een soort troost kan bieden omdat u één op de miljoenen mensen over de hele wereld bent die elke dag met deze situatie te maken hebben. Verrassend genoeg laten de cijfers ook zien dat zowel mannen als vrouwen nek aan nek lopen als het gaat om ontrouw.

Weet dat het waarschijnlijk niets met je te maken had. (Echt waar)

De neiging om jezelf af te vragen ‘Waarom?’ en wanhopig naar jezelf te kijken voor de antwoorden is gebruikelijk bij mensen die bedrogen zijn. Maar zo verpest je je zelfvertrouwen na vreemdgaan partner alleen maar. Vaak zal de gekwetste partner redeneren dat het op een of andere manier hun schuld is; “Had ik er maar anders uitgezien,” “Had ik maar meer geld,” of “Had ik maar anders gehandeld.” Kwetsbaar zijn en jezelf uit elkaar plukken om antwoorden te vinden zal je gevoel van eigenwaarde nog meer beschadigen, als de waarheid is, is er geen rijm of reden voor ontrouw. Mooie, succesvolle mensen als Jennifer Aniston, Halle Berry en supermodel Christie Brinkley zijn naar verluidt allemaal bedrogen.

En mensen waar je elke dag mee in contact komt; je ultra-bewuste baas, je vriendelijke bankmedewerker, de supermarktbediende met het perfecte figuur en je buurman met de beste sociale vaardigheden zouden door de relatie ontrouw kunnen gaan. Als je terugkijkt naar de gemeenschappelijkheid van vreemdgaan in relaties, zul je zien dat valsspelers vals spelen; ze zullen iedereen bedriegen, ongeacht hoe hun significante ander er uit ziet, wat hun arbeidsstatus is of wat ze wel of niet hebben gedaan in de relatie. Je bent oké zoals je bent, en de kans dat het bedrog niets met jou te maken had is extreem groot. Houd hier rekening mee als je ziet dat je zelfvertrouwen na het vreemdgaan van je partner afneemt. 

zelfvertrouwen na vreemdgaan partner

Geef je zelfvertrouwen de tijd

Het is moeilijk om enige verlichting te voelen van de intense pijn van het bedrogen worden tot er enige tijd voorbij is. Je krijgt met tijd je zelfvertrouwen na vreemdgaan van je partner echt weer terug. Om je te helpen wat perspectief te krijgen, moet je terugdenken aan vroegere relaties die zijn beëindigd – ongeacht de reden – en aan het enorme hartzeer die je toen voelde. Voelt u nog steeds dezelfde verwoesting en pijn? Hoewel je misschien nog steeds wat pijn voelt, is het waarschijnlijk niet de pijn die je toen voelde. Het cliché dat ’tijd alle wonden geneest’ is vrij accuraat, en wanneer die tijd wordt besteed aan het geven van extra zelfzorg, zal het verdriet waar je nu in zit uiteindelijk afnemen; net als alle andere verdriet dat je in je leven hebt opgelopen. Vertrouw op het vermogen van je hart om te herstellen in zijn eigen tijd, haal diep adem en begin het proces van herstel met babystappen. Zo zal je zelfvertrouwen na het vreemdgaan van je partner weer langzaam toenemen. 

Hou van jezelf zoals je bent

Als je erachter komt dat je partner je bedrogen heeft en je zelfvertrouwen daalt, zou je al je fouten en fouten meer kunnen gaan opmerken, zelfs als die niet echt zijn. Plotseling kunt u het gevoel hebben dat uw haar te krullend is, uw heupen te groot of uw neus te klein is. Raak niet verstrikt in de val van de ontgoocheling; het is zelfvernietigend en levert niets op voor je genezingsproces. Je zou ook kunnen denken dat iedereen kleine fouten ziet en beoordeelt die je maakt, zoals het vergeten van iemands naam of het maken van een fout op het werk, en ineens voel je je nog onzekerder. Geef jezelf wat speling en realiseer je dat aan het eind van de dag je uniekheid en schoonheid helemaal van jezelf zijn, en dat niemand dat van je kan afnemen. 

Oefening – Zelfvertrouwen boosten na vreemdgaan partner 

Schrijf is voor jezelf een paar punten op waar je trots op bent. Dit kan van alles zijn. Van mooie ogen tot aan het behaald hebben van een diploma. Tot aan die ene sportprestatie of dat je in jouw vrije tijd vrijwilligerswerk doet. Maak een lijstje van 3 of 5 punten en lees dit elke ochtend na het wakker worden door. Dit zal je zelfvertrouwen na het vreemdgaan flink laten toenemen. 

Onthoud dat de andere persoon ook niet perfect is…

Jezelf vergelijken met de persoon waarmee je partner je bedrogen heeft en waardoor je zelfvertrouwen lager is geworden, zal alleen maar leiden tot gevoelens van ontoereikendheid en frustratie. Het zal helpen om te onthouden dat wat je denkt te zien in de andere persoon niet echt de waarheid is; het is je lage gevoel van eigenwaarde en jaloezie die praten, en noch je partner, noch iemand anders die weet dat die persoon denkt dat hij of zij het perfecte exemplaar van een mens is. Verspil je tijd niet met het denken over hen; denk na over het genezen van jezelf en het maken van ten minste een goed ding komen uit de situatie, zo niet een aantal goede dingen.

partner vreemdgaan zelfvertrouwen

Iemand helpen

Reik uit en geef van jezelf in welke hoedanigheid dan ook. Laat iemand die minder spullen heeft dan jij voorgaan bij de kassa; vertel je collega’s hoeveel je van hun kapsel houdt; doneer aan een goed doel of breng een weekend-ochtend door met werken in de gaarkeuken. Als je dat voor anderen doet, (vooral als ze je niet kunnen terugbetalen) verhoog je je eigenwaarde en voel je je waardevol voor de wereld en de mensen daarin; waardoor je een gevoel van macht en eigenwaarde krijgt. En, wie weet; je zou onderweg wel eens een waardevolle relatie kunnen vormen. Als jij namelijk geeft aan anderen krijg je vanzelf ook iets terug. 

Chin Up en Shoulders Straight voor een boost van zelfvertrouwen na vreemdgaan partner

Wil je jouw zelfvertrouwen na het vreemdgaan van je partner een boost geven, doe dan de volgende oefeningen omtrent je houding: 

Het rechtzetten van je houding zorgt voor chemische veranderingen in je lichaam die je binnen drie minuten een extra boost aan zelfvertrouwen geven! Wanneer je jezelf fysiek groter maakt door je kin te verhogen, je ruggengraat recht te zetten en je schouders terug te brengen, voel je je mentaal groter en belangrijker. Deze houding, die de ‘power-pose’ wordt genoemd, verhoogt je testosteron (het vertrouwenshormoon) met 20% en verlaagt je cortisol (het angsthormoon) met 25% – hogere niveaus van testosteron en lagere niveaus van cortisol leiden tot een hoger niveau van zelfvertrouwen. Probeer het nu eens en voel de kracht!

Ben je door het lezen van dit artikel, over het zelfvertrouwen na het vreemdgaan van je partner, nieuwsgierig geworden naar een cursus over zelfvertrouwen? Bekijk dan eens deze cursus over het behouden van zelfvertrouwen.

Cursus zelfvertrouwen

Meer info over de cursus zelfvertrouwen