Zelfvertrouwen test

Als je twijfelt of je genoeg zelfvertrouwen hebt, kan je hier achter komen door een test. Op deze pagina krijg je een test waarmee je erachter kan komen of je weinig of voldoende zelfvertrouwen bezit. Als blijkt dat jouw zelfvertrouwen nog kan toenemen, kan je ervoor kiezen om een cursus te volgen. 

De test voor zelfvertrouwen

Door de vragen uit de test die we gaan stellen, kan je erachter komen hoeveel zelfvertrouwen je hebt. Middels de uitslag weet je op welke punten jij kan werken om je vertrouwen in jezelf te verbeteren. Zo kan je op den duur je volledige potentie gaan benutten. 

Hierbij de vragen uit de zelfvertrouwen test. We raden aan jouw antwoorden op te schrijven en deze goed te bewaren voor later. 

Testvraag zelfvertrouwen 1: Initiatief neven

Hoe kan je het initiatief in je leven gaan terug nemen? 

Veel mensen worden de hele dag geleefd. Ze staan vooral in het teken van anderen. Het is belangrijk om zelf de regisseur van jouw leven te zijn. 

Testvraag zelfvertrouwen 2: Acceptatie

Kan jij jezelf waarderen en onvoorwaardelijk accepteren? 

Het begint bij zelfacceptatie. Als jij niet met jezelf kan leven, zal je hier je hele leven mee worstelen. Iets wat ten alle tijden vermeden moet worden. Wees trots op jezelf! 

Testvraag zelfvertrouwen 3: Tevredenheid

Ben jij tevreden met jezelf en kan je jouw leven waarderen? 

Tevreden zijn over wat je hebt bereikt. Ook al stelt het voor jouw gevoel, niet veel voor. 

zelfvertrouwen test

Testvraag zelfvertrouwen 4: Relationele aspecten

Hoe laat jij blijken aan anderen dat je over zelfvertrouwen bezit?

Kom jij zeker over? Twijfel je over jezelf en uit je dat ook? 

Testvraag zelfvertrouwen 5: Positiviteit

Kan je omgaan met complimenten? Hoe positief sta je in het leven? 

Met het ontvangen van complimenten hebben mensen in Nederland vaak moeite. Dit is helemaal niet nodig. Complimenten zijn positief bedoeld en zijn echt gericht op jou. Je hoeft geen compliment terug te geven als je er een ontvangt. 

Testvraag zelfvertrouwen 6: Trouwheid

Blijf je ten alle tijden trouw aan jezelf? Kom jij op voor je mening?

Een eigen overtuiging is belangrijk. Staan voor je eigen idealen en normen. Als personen een andere mening hebben, mag je daar van afwijken. Je hoeft het niet met iedereen eens te zijn. Zeker niet met je werkgever of leidinggevende. Durf je eigen overtuiging te uiten. 

Vragen uit de test beantwoord? 

Door de vragen uit bovenstaande zelfvertrouwen test te beantwoorden, ben je erachter gekomen hoe jij in elkaar zit en hoe je momenteel in het leven staat. Beantwoord deze vragen nog een keer als je aan de slag bent gegaan met het verbeteren van je zelfvertrouwen. 

Uitslag van de test 

Wat is de uitslag geworden van de test voor zelfvertrouwen? Heb je genoeg vertrouwen in jezelf en je leven? Mocht je hier nog aan willen werken, kijk dan eens rond op dit blog bij alle tips die we geven. Extra hulp nodig? Dan raden wij de cursus Blijvend Zelfvertrouwen aan. Deze cursus gaat dieper in op de onderliggende factoren van zelfvertrouwen. Meer informatie over de cursus Zelfvertrouwen. 

 Cursus zelfvertrouwen

Meer info over de cursus zelfvertrouwen