Meer zelfvertrouwen

Meer zelfvertrouwen, dat wil iedereen wel. Het mooie is dat we dit ook allemaal kunnen krijgen. Er zijn onwijs veel dingen die je kan doen voor het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. In deze blog krijg je diverse tips voor meer zelfvertrouwen. Eerst leggen we je uit waarom zelfvertrouwen zo belangrijk is.

Meer zelfvertrouwen is de basis van jouw geluk in het leven

Meer zelfvertrouwen generen is heel simpel en belangrijk. Als je leeft met een gezonde dosis zelfvertrouwen wordt het een stuk makkelijker om gelukkiger te worden. Waarom? Genoeg zelfvertrouwen geeft je het gevoel dat je de wereld aan kan. Dat je kan bereiken wat je maar wil. Je zal makkelijker contact maken met mensen en positiever tegen jezelf aan kijken. Meer zelfvertrouwen kan je jouw leven in eigen hand nemen. Je dromen achterna jagen en veerkracht tonen. Veerkracht kunnen we allemaal gebruiken. In diverse situaties zal je hier baat bij hebben:

  • op het werk
  • in een relatie
  • Op school
  • Met vrouwen / mannen
  • Over uiterlijk
  • etc

Tijd om de lijst door te nemen met activiteiten die je kunt doorlopen voor zelfvertrouwen. Er zijn een hoop dingen die je kunt ondernemen om meer zelfvertrouwen te krijgen.  

Meer zelfvertrouwen

Activiteiten voor meer zelfvertrouwen

Pak wat onderstaande tips en ga hiermee aan de slag om zo meer zelfvertrouwen te genereren. Doe dit in kleine stapjes en neem je tijd. Mocht je nieuwe inspiratie nodig hebben kan je terugvallen op deze blog.

Je successen noteren

Meer zelfvertrouwen door je successen te noteren. Maak een lijstje van zaken die gelukt zijn in plaats van een lijstje met zaken die nog open staan. Alle to-do lijstjes zijn volgens meerdere psychologen funest voor zelfvertrouwen. Houd je successen bij (bijvoorbeeld op het werk of op het thuisfront) en richt je op de positieve zaken van het leven. Pas dan zal je meer zelfvertrouwen krijgen.

Uitdagende doelen stellen voor meer zelfvertrouwen (wel realistisch)

2e zaak die we willen toelichten die je meer zelfvertrouwen zal bezorgen, is het stellen van uitdagende doelen. Probeer niet alles te kunnen. Als je te hoge eisen stelt, voel jij je al snel een mislukking. Geniet van de dingen die je wel goed kan. Maar daag jezelf wel uit door iets te doen wat net te moeilijk is. Uiteindelijk zal dit wel lukken en krijg je hier een grote boost van in je zelfvertrouwen.

Weet wat je positieve eigenschappen zijn

Tip 3 voor meer zelfvertrouwen. Weet wat jouw goede eigenschappen zijn. Maak is een lijstje waarin je al jouw goede eigenschappen zet. Wees niet bescheiden.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen > leer naar kritiek kijken

Iedereen krijgt kritiek in het leven. Sta open voor kritiek. Wees ervan bewust dat kritiek een mening is van iemand. Deze kan jij dus accepteren of afwijzen. Bepaal zelf welke kritiek belangrijk voor jou is. Als je alle kritiek te zwaar opneemt zal dit niet meer zelfvertrouwen opleveren en zelfs averechts werken.

Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?

Meer zelfvertrouwen > met succesvolle mensen omgaan

Diverse psychologen zeggen dat mensen met weinig zelfvertrouwen zich bedreigd voelen door mensen die succes hebben. Ze gaan liever om met mensen die het minder goed doen dan zij zelf. Juist van succesvolle mensen kan je leren. Succesvolle mensen trekken succesvolle mensen aan. Ga om met mensen die jij bewondert, dit zal je zeker meer zelfvertrouwen opleveren.

Neem tijd voor jezelf en krijg meer zelfvertrouwen

Een belangrijke voor het uitstralen van meer zelfvertrouwen, lekker wat tijd voor jezelf. Ga doen waar je zin in hebt. Ga een wijncursus doen, ga vissen, doe wat je leuk vind. Tijd voor jezelf en ontspannen. Zo erken je, jouw eigen behoeftes. Dit is goed voor jouw eigenwaarde en resulteert daarom in meer zelfvertrouwen.

Complimenten accepteren voor meer zelfvertrouwen

Door complimenten zal je zelfrespect worden vergroot. Neem ze aan en wuif ze niet weg. Bedank de gever van de complimenten en deel ze ook zelf uit. Je waardering uitspreken voor anderen voelt goed. Je krijgt er ook waardering voor terug, wat, je raad het al, meer zelfvertrouwen op zal leveren.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen > Onzekerheid toelaten

Mensen die een negatief zelfbeeld hebben, trekken soms te snel conclusies. Ze vinden zich niet zo leuk omdat ze later dan anderen worden uitgenodigd voor een feestje. Als er geen bewijs is voor of tegen een stelling die je aanneemt, moet je hier niet te veel over nadenken. Dit zal je niet meer zelfvertrouwen opleveren.

Meer zelfvertrouwen

Investeren in persoonlijke groei

Investeren in persoonlijke groei is key in het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen. Lees hier eens blogs of boeken over. Of schrijf je in voor een cursus, opleiding of workshop zelfbeheersing, time management, communicatievaardigheden, zelfrespect etc. Er zijn genoeg opties.

Creëer banden met andere mensen voor meer zelfvertrouwen

Ieder mens wil horen bij anderen. Vriendschappen sluiten en goede relaties hebben. Als dat niet gebeurd kan dit leiden tot depressie en eenzaamheid. Als je een gevoel van verbondenheid hebt, versterkt dit het zelfrespect en zal het je meer zelfvertrouwen opleveren. Investeer dus in vriendschappen en familie, wordt lid van een vereniging of begin een hobbyclub.

Positiever denken

Meer zelfvertrouwen door positiever te denken. Programmeer jouw gedachten opnieuw. Als je negatieve ideeën hebt, daag deze dan uit. Is hier bewijs voor? Maak jij dingen erger dan ze zijn? Heb je iets aan deze gedachte? Stel jezelf dit soort vragen en probeer er zo met jezelf uit te komen. Iedereen heeft bijvoorbeeld moeite met presenteren voor een groep. Dit zie je niet altijd aan de buitenkant.

Zelfvertrouwen meer

Meer zelfvertrouwen uitstralen en lichaamstaal

70% van je communicatie is lichaamstaal. Dit kan dus van grote invloed zijn op het ontwikkelen en uitstralen van meer zelfvertrouwen. Schouders die hangen, oogcontact vermijden, een gesloten houding. Allemaal tekenen van onzekerheid. Ga dus rechtop zitten met je schouders naar achteren. Lach en straal plezier uit.

Klaar voor een toekomst met meer zelfvertrouwen?

Het is tijd om te werken aan je onzekerheid en meer zelfvertrouwen te krijgen. Aan jezelf denken, jezelf kunnen zijn en je onzekerheden loslaten. Investeer in jezelf en bouw een leuk en makkelijker leven op. Ben je klaar voor de toekomst? Ga dan eens aan de slag met een cursus voor meer zelfvertrouwen.

Cursus voor meer zelfvertrouwen

Deze cursus (Blijvend Zelfvertrouwen) van twaalf weken heeft al duizenden mensen aan een beter leven geholpen. Theorie en praktijk worden aan elkaar gekoppeld door middel van oefeningen. Hierbij een speciale kortingslink voor de cursus meer Zelfvertrouwen.  Wat we je nog willen meegeven, meer zelfvertrouwen kan je echt krijgen. Als jij dit echt wil en daarvoor actie wil ondernemen.  

Cursus zelfvertrouwen

Meer info over de cursus zelfvertrouwen