Zelfvertrouwen training

Wat is een goede zelfvertrouwen training? Zoek maar eens rond op het wereldwijde web en je ziet al erg snel dat er veel trainingen worden aangeboden met als onderwerp zelfvertrouwen. Sommige trainingen duren enkele maanden en andere volg je weer online. Hoe kan je nu de training zelfvertrouwen vinden die jou verder gaat helpen?

Zelfvertrouwen trainen is iets persoonlijks

Een training zelfvertrouwen kan leiden tot verschillende doelen;

 • Steviger staan in je schoenen
 • Beter presteren
 • Minder onzeker voelen
 • Beter reageren in lastige situaties

De reden die jij hebt zal altijd persoonlijk zijn en daarom zal niet elke training zelfvertrouwen de juiste zijn. Toch is er 1 criterium dat belangrijk is in het behalen van succes. Dat is een training met aandacht voor de persoonlijke situatie die jij hebt.

Zelfvertrouwen training

Kies voor een persoonlijke training zelfvertrouwen en assertiviteit

Het zelfvertrouwen trainen is iets anders dan Frans leren of leren fietsen. Zelfvertrouwen is een thema wat met veel aandacht moet worden behandeld. Anders kan dit nog averechtse gevolgen hebben. Als je de training hebt doorlopen en je denk ‘Zie je dit werkt niet voor mij’. Dan kan je zelfs een stap achteruit zetten in plaats van vooruit. Door in de zelfvertrouwen training en assertiviteit op zoek te gaan naar de persoonlijke oorzaak zal je deze wegnemen en in vertrouwen gaan werken aan een toekomst vol succes.

Jij hebt de keuze in eigen hand

Dat je op deze pagina bent terecht gekomen, geeft al aan dat je hebt besloten om te willen werken aan je zelfvertrouwen. Lees hieronder alles over de training die al veel mensen heeft geholpen bij het verbeteren van het zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen training van 12 weken

De training zelfvertrouwen voor volwassenen kan je online volgen. De lessen zijn samengesteld door Frank de Moei. Frank is coach en heeft meerdere diploma’s in life coaching en Positieve psychologie. De cursus uurt 12 weken. Elke week krijg je de lessen van die bepaalde week opgestuurd. Jouw eigen inzet zal het succes van de training bepalen. Wekelijks worden er tijdens de training belangrijke aspecten en onderdelen van zelfvertrouwen besproken en krijg je aansluitend diverse opdrachten uit het online trainingsboek.

Zelfvertrouwen trainen

Onderdelen van de training zelfvertrouwen

De training zelfvertrouwen voor volwassenen bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Jouw gedachtepatronen
 • Jouw gevoelens over je eigen persoon
 • Jouw gevoelens over andere mensen
 • Situaties die in het verleden gebeurd zijn
 • Hoe ga je om met mislukking
 • Hoe ga je om met succes
 • Assertiviteit

Na elke les krijg je enkele vragen om zodoende inzicht te krijgen in je gevoelens en jouw gedachten. Deze vragen vormen een belangrijke basis van de training zelfvertrouwen. Je zal er een stuk wijzer van worden als je gaat nadenken over jezelf, je verleden en je houding. Het kan moeilijk zijn om terug te kijken en na te denken hierover. Zet is op een rijtje wat je allemaal hebt bereikt en waar je allemaal trots op kan zijn. Iemand met weinig zelfvertrouwen doet alsof iedereen dit gekund had en dat het weinig voorstelt. Maar hier doe jij jezelf echt veel te kort mee. Trots is een belangrijke factor in het trainen van zelfvertrouwen. Dit kunnen al kleine dingen zijn. Elke week drie keer sporten, het halen van je diploma of rijbewijs, etc. Over al dit soort behaalde doelen mag jij je echt tevreden gaan voelen. Over dit soort onderwerpen en meer zal de training zelfvertrouwen ingaan.

Aan de slag met de training zelfvertrouwen

Hierbij een kortingslink voor de training zelfvertrouwen voor volwassenen. Ten slotte willen we je nog meegeven dat je jouw zelfvertrouwen echt een boost kan geven. Voorwaarde is dat je hier zelf tijd in investeert en aan werkt. Of je nu bij een therapeut zit, een trainingsboek leest of een online training zelfvertrouwen doet. Jij bent degene die het werk gaat doen. Als jij je er toe kan zetten om twaalf weken aan de slag te gaan, de theorie wil doornemen en de oefeningen gaat uitvoeren, zal je zelfvertrouwen met de dag groeien. De keuze is aan jou. Cursus zelfvertrouwen

Meer info over de cursus zelfvertrouwen